ΚΥΡΙΑΚΗ 20/11/2016  ΒΡΕΣΘΕΝΑ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Αναχώρηση στις 7 από στάση του μετρό Αττική επί της οδού Λιοσίων και επόμενη στάση Άνω Λιόσια με προορισμό τα Βρέσθενα Λακωνίας,που βρίσκονται στις δυτικές πλαγιές του όρους Πάρνωνα σε υψόμετρο 800 μέτρων.

 

vresth8

Τα Βρέσθενα είναι προικισμένα με σπάνια φυσική ομορφιά και είναι χτισμένα αμφιθεατρικά σε ένα καταπράσινο τοπίο.Τα δάση που τα περιβάλλουν αποτελούν το νοτιότερο τμήμα αλπικής βλάστησης.

Πέρα όμως από το σπάνιο φυσικό κάλλος διαθέτουν και πλούσια ιστορία.Σε απόσταση τριών χιλιομέτρων από το χωριό βρίσκεται η μονή της Κοίμησης της Θεοτόκου του 14ου

Αιώνα η οποία αποτέλεσε έδρα του επισκόπου Βρεσθένης Θεοδώρητου του Β΄ με σημαντική συμβολή στον αγώνα του 1821 και πρώτου προέδρου της Β Εθνοσυνέλευσης του Άστρους.Γνώρισαν μέρες ακμής  και το 1928 αριθμούσαν 1352 κατοίκους και διέθεταν σχολείο,ειρηνοδικείο και τηλεγραφείο.Σήμερα οι μόνιμοι κάτοικοι είναι περίπου 85.

 

Πεζοπορία Κιόσκι-Σταυροδρόμι-Αγιος Νεκτάριος  Β.Δ 1,ΩΠ 3

 

Δυνατότητα μικρότερης διαδρομής  Κοίμηση Θεοτόκου (Παναγία Βρεσθιανίτισσα)-Βρέσθενα

 

Επιστροφή αργά το απόγευμα στην Αθήνα.

 

Πληροφορίες 210 2411765-6972325727

 

 

 

 

 

No Comments

Leave a Comment

Close It

Για να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτόν τον ιστότοπο, θα πρέπει να συμφωνείτε με τη χρήση cookies. more information

Ο ιστότοπος είναι ρυθμισμένος να δέχεται cookies, ώστε να σας παρέχεται η μέγιστη εμπειρία browsing. Είτε συνεχίσετε έτσι είτε επιλέξετε "Δέχομαι" συναινείτε με αυτό.

Close