Ο Σύλλογος

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

 

To πρόγραμμα των πεζοπορικών εκδρομών περιλαμβάνει πολλούς προορισμούς με εύκολες ή δύσκολες κατά περίπτωση διαδρομές.

Η πεζοπορία για μας είναι ο καλύτερος τρόπος για επαφή και γνωριμία με την Ελληνική φύση.

 

Ο σύλλογός μας δεν έχει αυτοσκοπό μόνο την κατάκτηση της κορυφής αλλά να δώσει την ευκαιρία να γνωρίσουν όσο γίνεται περισσότεροι άνθρωποι την ομορφιά και την χαρά της πεζοπορίας.

Για τη συμμετοχή σας χρειάζεται να επικοινωνήσετε με το Σύλλογο ή για όποια άλλη πληροφορία που αφορά εκδρομή ή δραστηριότητα του Συλλόγου είμαστε έτοιμοι να σας πληροφορήσουμε.

Στην πεζοπορία – ορειβασία υπάρχουν κάποιες βασικές αρχές.

 

Το κυριότερο είναι να λειτουργούμε Συλλογικά να βοηθάμε αυτούς που είναι πιο αδύναμοι από εμάς, άλλωστε και εμείς από κάπου ξεκινήσαμε και κάποιοι μας έδειξαν το δρόμοι.

 

Δεν αφήνουμε ποτέ σκουπίδια, δεν κόβουμε ποτέ κλαριά ή οτιδήποτε άλλο και δεν ρυπαίνουμε το περιβάλλον.

 

Για τις απλές πεζοπορικές διαδρομές το πρώτο που χρειάζεται είναι ένα ζευγάρι ορειβατικά παπούτσια – αδιάβροχο και ένα σακίδιο. Βέβαια ανάλογα τις καιρικές συνθήκες και τη δυσκολία της πεζοπορίας χρειάζεται και ο ανάλογος εξοπλισμός.

 

Για τις δύσκολες διαδρομές χρειάζεται καλή φυσική κατάσταση. Για κάποιον που ξεκινάει για πρώτη φορά, μπορεί να δοκιμάσει τις δυνάμεις του σε εύκολες πεζοπορικές διαδρομές ή να κάνει μικρότερη διαδρομή.

 

Σε όλες τις εκδρομές παρέχεται η δυνατότητα εναλλακτικής (μικρότερης διαδρομής) για ενηλίκους και παιδιά που δεν έχουν πεζοπορική και ορειβατική εμπειρία.

 

Δεν κουβαλάμε πολλά πράγματα στη πορεία, έχουμε μία δεύτερη τσάντα που την αφήνουμε στο πούλμαν και που μπορεί να περιέχει (δεύτερο ζευγάρι παπούτσια, καθαρά ρούχα κ.ά.)

 

Οι συμμετέχοντες στις μονοήμερες εκδρομές θα πρέπει να δηλώνουν εγκαίρως τη συμμετοχή τους, το αργότερο την Τετάρτη πριν την αναχώρηση.

 

Οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται στα τηλέφωνα που αναφέρονται στο πρόγραμμα σε κάθε δραστηριότητα και με αντίστοιχη κατάθεση έως και δέκα μέρες πριν της προκαταβολής στους τραπεζικούς λογαριασμούς του συλλόγου (αρ. λογαριασμού : 243-002101-003884 στην Alpha Bank).

 

Η  Π Ρ Ο Κ Α Τ Α Β Ο Λ Η  Δ Ε Ν  Ε Π Ι Σ Τ Ρ Ε Φ Ε Τ Α Ι (πλην ελάχιστων εξαιρέσεων που κρίνεται από το ΔΣ κατά περίπτωση)

Μειωμένες τιμές ισχύουν για μαθητές μέχρι 18 ετών και φοιτητές με φοιτητική ταυτότητα

 

Ο αρχηγός ή ο οδηγός της εκδρομής ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες έχει δικαίωμα τροποποίησης του προγράμματος ή να εμποδίσει σε κάποιον που κρίνει ότι δεν πληροί τις κατάλληλες προϋποθέσεις.

 

Οι ώρες πορείας που αναγράφονται στο πρόγραμμα υπολογίζονται κατά προσέγγιση και εξαρτώνται από τις καιρικές συνθήκες και την ομοιογένεια της ομάδας.

 

Οι πορείες θα γίνονται με ντόπιους έμπειρους οδηγούς

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ : Το σημείο συνάντησης αναχώρησης για όλες τις εκδρομές του ΠΕΖΟΠΟΡΟΥ ΦΥΛΗΣ είναι στο Μετρό στάση Αττική – στη Φυλή (οδός Αγ. Κυπριανού – πρώην καταυλισμός) και μετά η έξοδος γίνεται από Αττική οδό είτε για Βόρεια Ελλάδα είτε για Πελοπόννησο. Αλλο σημείο επιβίβασης η στάση Μετρό Δουκίσσης Πλακεντίας όταν η εκδρομή είναι για Β. Ελλάδα και σούπερ μάρκετ Βερόπουλος (συντριβάνι Άνω Λίοσια) όταν η εκδρομή είναι προς Αθηνών-Κορίνθου. Η επιστροφή δεν μπορεί να προσδιοριστεί ακριβώς, εξαρτάται από την πεζοπορική διαδρομή, την κίνηση, τις στάσεις.

Πάντως σε γενικές γραμμές η επιστροφή στην Αθήνα θα προσπαθούμε να γίνεται περί τις 20:00 – 21:00.

 

Οι συμμετέχοντες φέρουν την ευθύνη της σωματικής τους ακεραιότητας ενώ σε περίπτωση ατυχήματος που οφείλεται σε υπαιτιότητά τους, φέρουν όλη την ευθύνη (σχετ. “Διακήρυξη του Τυρόλου της 8ης Σεπτεμβρίου 2003”, παράρτημα 1 – αρ. 1 περί ατομικής ευθύνης).

 

Close It

Για να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτόν τον ιστότοπο, θα πρέπει να συμφωνείτε με τη χρήση cookies. more information

Ο ιστότοπος είναι ρυθμισμένος να δέχεται cookies, ώστε να σας παρέχεται η μέγιστη εμπειρία browsing. Είτε συνεχίσετε έτσι είτε επιλέξετε "Δέχομαι" συναινείτε με αυτό.

Close