fbpx

image

Για εμάς στο pezoporos.gr είναι σημαντικό να κατανοήσεις με ποιο τρόπο διοργανώνουμε τις πεζοπορικές μας εξορμήσεις, ποιες διαδικασίες ακολουθούμε, πως επιτυγχάνουμε μια άρτια διοργάνωση σε συνεργασία πάντα με το τουριστικό γραφείο.
Είναι σημαντικό διότι σε θεωρούμε συμμέτοχο και κοινωνό σε όλη αυτή την προσπάθεια που κάνουμε να μεγαλώσουμε την πεζοπορική μας παρέα, να εξερευνήσουμε νέους και απίθανους προορισμούς, να βελτιωθούμε και να γίνουμε καλύτεροι προς όφελος όλων μας.

Όλες οι πεζοπορικές μας εξορμήσεις διοργανώνονται από εμάς και πάντα σε συνεργασία με νόμιμα ελληνικά τουριστικά πρακτορεία που διαθέτουν όλες τις απαραίτητες αδειοδοτήσεις για ένα οργανωμένο ταξίδι. Η επιχείρησή μας συμβάλλει αποφασιστικά στο κομμάτι της διοργάνωσης και προβολής της πεζοπορίας ως αθλητικής δραστηριότητας στη φύση. Θέτει όλες τις παραμέτρους της πεζοπορίας στο τουριστικό γραφείο και εκείνο αναλαμβάνει να διοργανώσει το ταξίδι μας (έκδοση εισιτηρίων, μεταφορά, σίτιση, πιθανή διαμονή κλπ).

Ειδική Σημείωση:
Οι υπηρεσίες μας δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να συγχέονται, να ταυτίζονται ή να θεωρούνται ότι εμπίμπτουν στο φάσμα των υπηρεσιών που προσφέρουν οι διπλωματούχοι ξεναγοί. Το pezoporos.gr προσλαμβάνει ή αναλαμβάνει να συνεργαστεί με διπλωματούχους ξεναγούς όπου και όταν αυτό απαιτηθεί.

Πώς επιλέγονται οι προορισμοί:

Στα περισσότερα από 20 χρόνια όπου δραστηριοποιούμαστε στην ελληνική φύση, έχουμε καταγράψει έναν σημαντικό αριθμό προορισμών που μας ενθουσίασαν και μας έμειναν αξέχαστοι. Παράλληλα έχουμε προσθέσει και δικές μας διαδρομές τις οποίες περπατήσαμε και κρίναμε ιδανικές για πρωτάρηδες ή προχωρημένους.

Ο προορισμός επιλέγεται συνδυαστικά με τις παρακάτω παραμέτρους:

1. Βαθμός δυσκολίας. Αν υπάρχουν μεγάλες υψομετρικές διαφορές (απότομες ανηφόρες-κατηφόρες), εδαφικό ανάγλυφο (χώμα, άσφαλτος, πέτρες κλπ), μορφολογία εδάφους, στενά ή φαρδιά περάσματα, γκρεμοί, γλιστερές επιφάνειες, απροσπέλαστη βλάστηση κλπ.
2. Η απόσταση από Αθήνα. Προσωρινά οι πεζοπορίες μας γίνονται αυθημερόν και σχεδόν πάντα Κυριακές. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει μέσα στις 12 ώρες που επιτρέπει στο γραφείο η νομοθεσία να απασχολήσει τον ίδιο οδηγό λεωφορείου, εμείς πρέπει να έχουμε ολοκληρώσει την εξόρμησή μας. Έτσι εκ των πραγμάτων επιλέγονται προορισμοί που βρίσκονται κοντά στην Αττική. Με τον τρόπο αυτό δεν επέρχεται και πρόσθετη κόπωση στους συμμετέχοντες από το ταξίδι, παράγοντας πολύ σημαντικός ειδικά για αρχάριους πεζοπόρους.
3. Καιρικές συνθήκες. Συνυπολογίζονται τόσο όσον αφορά την ημέρα της πεζοπορίας όσο και γενικότερα τις ιδιαιτερότητες και την φυσιογνωμία του προορισμού. Για παράδειγμα η άνοιξη είναι μια καλή εποχή για πεζοπορίες σε μέρη με μικρή βλάστηση όπου η έλλειψη σκιάς δε θα δυσχεράνει τους πεζοπόρους. Καλοκαίρι επιλέγονται προορισμοί σε καταρράκτες και ποτάμια που αφενός παρέχουν σκιές και αφετέρου καταλήγουν σε μια δροσερή τοποθεσία. Ή επίσης προορισμοί σε θάλασσες για να συνδυαστούν με κολύμβηση. Το χειμώνα επιλέγονται πολύ προσεκτικά οι προορισμοί μας καθώς τα υψομετρικά, η μορφολογία του εδάφους και η περιοχή παίζουν σημαντικό ρόλο σε μια ενδεχόμενη κακοκαιρία. Να σημειωθεί εδώ ότι σε περίπτωση ακραίων καιρικών φαινομένων οι εκδηλώσεις μας ακυρώνονται και μετατίθενται για άλλη ημερομηνία.
4. Το ιστορικό, θεματικό ή θρησκευτικό ενδιαφέρον της περιοχής. Σκοπός μας είναι να γνωρίσουμε τις φυσικές ομορφιές της πατρίδος μας αλλά και την πλούσια ιστορική, πολιτιστική και θρησκευτική παράδοσή της. Έτσι σχεδόν πάντα, επιλέγουμε μια διαδρομή που θα μπορεί να συνδυαστεί με επίσκεψη σε κάποιο θρησκευτικό ή ιστορικό μνημείο, κάποιο φυσικό αξιοθέατο (π.χ σπηλιές, καταρράκτες, σπάνιους δρυμούς κλπ), κάποια πολιτιστική, αγροτοτουριστική ή εποχική εκδήλωση. Θεωρούμε αυτονόητο ότι την ξενάγηση στους χώρους αυτούς διεξάγει διπλωματούχος ξεναγός που συνεργάζεται μαζί μας ή υφίσταται ήδη στο επισκέψιμο αξιοθέατο και μας περιμένει για να μας ξεναγήσει.
5. Τις επιλογές σίτισης της ευρύτερης περιοχής. Οι πολύωρες πεζοπορίες και η ανάγκη ανάπαυσης και επικοινωνίας των συμμετεχόντων, επιτάσσει την ανεύρεση από το τουριστικό γραφείο μιας αξιόλογης ταβέρνας ή εστιατορίου στην περιοχή που θα φιλοξενήσει την ομάδα μας. Η συμμετοχή είναι προαιρετική και επιτρέπεται ο καθένας να φέρει, αν το επιθυμεί, κολατσιό από το σπίτι του για να αναπληρώσει τις δυνάμεις του. Σε ορισμένες περιπτώσεις η πεζοπορική μας περιπέτεια δεν καταλήγει σε κάποια ταβέρνα της περιοχής αλλά σε μια όμορφη τοποθεσία όπου θα πραγματοποιήσουμε ένα αυτοσχέδιο πικ νικ με ότι έχει φέρει ο καθένας από το σπίτι του. Και πάλι όμως η επιλογή μιας τέτοιας τοποθεσίας είναι πολύ σημαντική (παροχή ίσκιου, τρεχούμενου νερού, wc).

Πώς "κλειδώνει" η διαδρομή

1. Όλες οι διαδρομές είναι καταγεγραμμένες σε ειδικά επαγγελματικά προγράμματα με gps. Είτε περιλαμβάνονται σε επαγγελματικούς χάρτες που αγοράζονται από εμάς για το σκοπό αυτό είτε τις έχουμε καταγράψει μόνοι μας. Σε καμία περίπτωση δεν πάμε στα τυφλά. Μάλιστα, είναι αρχή της ομάδας μας να επανελέγχουμε τις διαδρομές μας σε μικρό διάστημα προτού τις επισκεφθούμε μαζί σας. Με τον τρόπο αυτό καταγράφουμε κάθε αλλαγή ή ιδιαιτερότητα που μπορεί να δημιουργήσει απρόοπτα στην πεζοπορία μας. Αυτή η τακτική μπορεί να αυξάνει κατά πολύ τα λειτουργικά έξοδα της επιχείρησής μας, από την άλλη μεριά όμως εξασφαλίζει την ασφάλεια και τη σιγουριά που χρειάζεται μια πεζοπορική ομάδα για να χαρεί τις ομορφιές της φύσης.
2. Η ημερομηνία διεξαγωγής της πεζοπορίας είναι πολύ σημαντική. Προσπαθούμε να αποφεύγουμε κομβικές ημερομηνίες τριημέρων ή διημέρων (που συνδυάζονται με επίσημες αργίες δηλαδή) όπου κάποιος ίσως επιθυμεί να επισκεφθεί την ιδιαίτερη πατρίδα του ή έχει ανειλημμένες κοινωνικές υποχρεώσεις. Στην περίπτωση όμως διήμερων ή τριήμερων πεζοπορικών εξορμήσεων, αυτές οι ημερομηνίες είναι ιδανικές για τη διεξαγωγή κάποιας φυσιολατρικής εξόρμησης.
Επιδιώκουμε να συμπέσει η ημερομηνία της πεζοπορίας μας με κάποια τοπική εκδήλωση ούτως ώστε να έχουμε τη χαρά να συμμετάσχουμε και εμείς γνωρίζοντας τοπικά προϊόντα και παραδόσεις.
Είναι τέλος σημαντικό ότι σε ορισμένες ημερομηνίες υπάρχει ελεύθερη είσοδος  σε μουσεία ή αρχαιολογικούς χώρους, και οι ημερομηνίες αυτές είναι προφανώς επιλέξιμες για την εκδήλωσή μας.
3. Εφόσον ο προορισμός και η ημερομηνία της εκδήλωσης έχουν οριστικοποιηθεί, εκπρόσωποι του τουριστικού γραφείου έρχονται σε μια πρώτη επαφή με τοπικούς παράγοντες, φορείς και διπλωματούχους ξεναγούς που θα εμπλακούν στην ξενάγησή μας ή τη σίτιση της ομάδας.

Ανάρτηση – Κοινοποίηση της πεζοπορίας

Η ομάδα μας καταρτίζει νέο πρόγραμμα πεζοπορικών εκδρομών κάθε 3-4 μήνες περίπου. Εφόσον το πρόγραμμα οριστικοποιηθεί, αναρτάται άμεσα τόσο στην επίσημη ιστοσελίδα μας pezoporos.gr όσο και στη σελίδα μας στο facebook/pezoporos.group.
Στη σελίδα της εκδήλωσης στο facebook υπάρχουν οι σημαντικότερες πληροφορίες της πεζοπορίας. Στη σελίδα όμως της πεζοπορίας στο pezoporos.gr βρίσκονται αναλυτικά όλες οι πληροφορίες που σας ενδιαφέρουν. Στη σελίδα αυτή θα βρείτε και το κουμπί για την κράτηση θέσεων.

Διαδικασία κρατήσεων και εξαφάλιση θέσης.

Η διαδικασία κράτησης θέσεων γίνεται αποκλειστικά μέσα από το pezoporos.gr και πάντα με τη σύμφωνη γνώμη του τουριστικού γραφείου και συγκεκριμένα στη σελίδα της πεζοπορίας. Τα εισιτήρια εκδίδονται από το τουριστικό πρακτορείο.

Αφού μεταβείτε στη σελίδα της πεζοπορίας, όπου περιέχονται αναλυτικά όλες οι πληροφορίες της πεζοπορίας μας, πάνω δεξιά θα δείτε το παρακάτω κουμπί:

 booking button


Πατώντας το θα οδηγηθείτε σε μια φόρμα όπου πρέπει να την συμπληρώσετε και πριν την υποβάλετε να συμφωνήσετε με τους όρους συμμετοχής στις εκδηλώσεις μας.
Αυτομάτως η κράτησή σας έχει πραγματοποιηθεί και θα λάβετε σχετικό μήνυμα επιβεβαίωσης στο email που έχετε δηλώσει.
Με τον τρόπο αυτό εξασφαλίζουμε μια αδιάβλητη online διαδικασία εγγραφών με σειρά προτεραιότητας.

Η κράτηση θέσης και δήλωση συμμετοχής στην πεζοπορία μας είναι πολύ σημαντική για τους παρακάτω λόγους:

1. Βοηθά τους διοργανωτές και το τουριστικό γραφείο να έχουν μια καλή εκτίμηση για τον αριθμό αλλά και το είδος των συμμετοχών (π.χ ανήλικοι, έμπειροι, αρχάριοι) που θα κρίνουν εν τέλει και την πραγματοποίηση της πεζοπορίας.
2. Εξασφαλίζει με αδιάβλητο τρόπο την προτεραιότητά σου στις πληρωμές και άρα την εξασφάλιση της θέσης σου.

Οι διοργανωτές παρακολουθούν τον ρυθμό των κρατήσεων και σε προκαθορισμένες ημερομηνίες αποστέλουν πληροφορίες πληρωμής μόνον σε όσους έχουν κάνει κράτηση θέσης. Η θέση εξασφαλίζεται για τον ενδιαφερόμενο μόνον εφόσον πληρωθεί μέχρι την καταληκτική ημερομηνία που αναφέρεται στο ληφθέν μήνυμα στο email του πελάτη μας. Η επικοινωνία γίνεται αποκλειστικά μέσω του email που δηλώθηκε από τον ενδιαφερόμενο κατά τη διαδικασία της κράτησης.

Όταν οι διοργανωτές εξασφαλίσουν τον απαιτούμενο αριθμό πληρωμένων συμμετοχών για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης, τότε οριστικοποιούν και τη λίστα επιβίβασης, το αργότερο μέχρι 48 ώρες πριν την πεζοπορία (συνήθως Παρασκευή μεσημέρι).
Παράλληλα, οι διοργανωτές επικοινωνούν και με τους τοπικούς παράγοντες για να διευθετήσουν τις λεπτομέρειες της υποδοχής των μελών μας (ξενάγηση, σίτιση κλπ).

Πριν τη διεξαγωγή της πεζοπορίας γίνεται πάντα έλεγχος του εξοπλισμού της ομάδας δηλαδή ασύρματοι επικοινωνίας, μετρητές gps, χάρτες, ομαδικό φαρμακείο αλλά φυσικά και των καιρικών συνθηκών που θα επικρατούν την ημέρα της πεζοπορίας.

Σημαντική Σημείωση:
Το pezoporos.gr συνεργάζεται πάντα με ελληνικά τουριστικά γραφεία που διαθέτουν τη νόμιμη άδεια για την διεξαγωγή ενός οργανωμένου ταξιδιού. Με την πολύτιμη συμβολή και εμπειρία τους γίνεται πάντα η διοργάνωση και η εκδρομή διεκπεραιώνεται σύμφωνα με όλους τους κανόνες που ορίζει η νομοθεσία. Υπάρχει πάντα κάλυψη αστικής ευθύνης εκ μέρους του πρακτορείου. Εκδίδονται όλα τα νόμιμα παραστατικά για κάθε πληρωμή των υπηρεσιών μας.

Πολιτική κρατήσεων, ακυρώσεων και επιστροφής χρημάτων

Για την πολιτική κρατήσεων, ακυρώσεων και επιστροφής χρημάτων, μπορείς να διαβάσεις περισσότερα στη σχετική σελίδα μας κάνοντας κλικ εδώ: click

 

Αγαπητό μέλος

Όπως ίσως έχεις ήδη αντιληφθεί η άρτια διοργάνωση μιας πεζοπορικής εξόρμησης στη φύση δεν είναι εύκολη υπόθεση.
Απαιτεί αφοσίωση, μεθοδικότητα, εντατική ενασχόληση και ικανοποιητικούς οικονομικούς πόρους. Μα πρωτίστως απαιτεί αγάπη για το αντικείμενο και το σκοπό. Σεβασμό για τον πελάτη, δηλαδή εσένα, σεβασμό για τη φύση και τις ιδιαιτερότητές της.
Για την επίτευξη μιας άρτιας διοργάνωσης, έχεις και εσύ το δικό σου, ελάχιστο έστω μερίδιο ευθύνης.

1. Οφείλεις να διαβάζεις προσεκτικά τις αναλυτικές πληροφορίες της πεζοπορικής εκδήλωσης.
2. Οφείλεις να διαβάζεις προσεκτικά τους όρους και τις προϋποθέσεις με τις οποίες μπορείς να πάρεις μέρος μαζί μας σε μια τέτοια εκδήλωση.
3. Οφείλεις να κάνεις την κράτησή σου εγκαίρως και να δηλώσεις με κάθε λεπτομέρεια τα στοιχεία που σου ζητούνται να συμπληρώσεις (επίπεδο φυσικής κατάστασης, όνομα και επώνυμο όσων θα έρθουν μαζί σου κλπ).
4. Οφείλεις να παρακολουθείς συχνά το email το οποίο δήλωσες και με το οποίο θα επικοινωνούμε μαζί σου για την εκδρομή μας. Μην ξεχνάς να ελέγχεις και το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας.
5. Οφείλεις να πληρώνεις εγκαίρως τις υπηρεσίες μας για να εξασφαλίζεις έτσι τη θέση σου στη λίστα επιβίβασης.

Αν διαβάζοντας αυτό το άρθρο και έχοντας περιηγηθεί στο pezoporos.gr έχεις ακόμα απορίες ή αμφιβολίες για τον τρόπο που διοργανώνουμε τις πεζοπορίες μας, μη διστάσεις να επικοινωνήσεις μαζί μας στο info@pezoporos.gr ή στο τηλέφωνο 211 4057127 τις ημέρες και ώρες που αναγράφονται στον ιστότοπό μας.